SSS = Sluta Snacka Skit!

Vill påminna folk om en sak när de sprider lite allt möjligt som folk skrivit på Fb och andra ställen.  

 

Det är SKILLNAD på fattigdom & svält och FLYKTINGAR. Varför kallas dom för flyktingar? Jo, för att dom är KRIGSOFFER. Att säga att man hellre ska hjälpa svältande barn i Afrika än att hjälpa flyktingarna för att det är ”riktig fattigdom” är ju bara absurt. Det är två skilda saker. 

 

Dessutom har problemen med u-länderna och svälten funnits i många år, och dom har fått miljardbelopp i olika organisationer för att hjälpa dom till ett bättre liv. Det har byggts hus och skolor, det delas ut mat, vatten, vaccin, kondomer. 

 

Men JUST NU, precis i detta nu, så pågår den värsta flyktingkatastrofen sen andra världskriget. Det är därför dom får mer uppmärksamhet JUST NU. Det betyder inte att de svältande barnen i Afrika glöms bort. Men katastrofen är ett faktum och det är JUST NU flyktingarna behöver hjälp. 

 

Och ni som sprider massa dynga om att ”inga världsledare tar tag i saken och stoppar kriget”…. Vad tror ni egentligen? Tror ni att det är så jävla enkelt att stoppa ett KRIG? Asså vi pratar krig, men riktiga vapen, bomber, soldater. Inget litet tjafs över middagsbordet precis. Det är väl klart som fan att det kommer ta tid att stoppa skiten! Om det vore så jävla enkelt att stoppa ett krig hade dom väl gjort det för längesen, och då hade det väl förmodligen inte funnits några krig! Vad tänker ni med egentligen?? Ni skulle inte palla ett dygn som USA’s president tex. Ni tror att världsledarna bara lallar omkring på sina rosa moln och aldrig jobbar. Om ni inte har en lösning på problemet, som då ska funka för alla inblandade länder, lagar och konventioner, så ska ni fan inte heller sprida nån jävla skit. Gör det bättre själv då?

 I Afrika har man åtminstone möjligheten att hjälpa på plats. Och alla våra donationer och annan hjälp har gett resultat, då det inte är lika fattigt där nu som förr. 

 I Syrien tex, så kan man inte hjälpa på plats helt enkelt. Det är pågående krig, vad ska man hjälpa med där? Bygga upp ett hus som blir nerbombat igen? Ge dom mat & vatten, men tvinga dom att vara kvar på ett ställe där dom i vilken sekund som helst kan bli nerbombade, eller skjutna i huvudet av soldater? Det är väl klart som fan att dom måste söka sig till andra länder för att ÖVERLEVA! 

 

 Så snälla, sluta sprid en massa skitsnack och gör nåt för att hjälpa istället. Oavsett om det är barnen i Afrika eller krigsoffren i Mellanöstern. Men måla inte ut flyktingarna som sämre människor eller människor med mindre värde som inte förtjänar samma hjälp. 

SSS = Sluta Snacka Skit!

  

  

Over and out.

Annonser

En tanke på “SSS = Sluta Snacka Skit!

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s