GÄSTBLOGGARE: Det här med rasism och främlingsfientlighet

En vän till mig gästbloggar hos mig idag med ett inlägg som är så sjukt jävla bra! Här kommer det: 

 
”Det här med Rasism och Främlingsfientlighet.. 
Just nu är det viktigare än nånsin att reda ut och få grepp om .. Människor flyr , lämnar sina rötter och sin trygghet, hela länder raseras och fallerar..

Vad är det egentligen frågan om?! Jag menar det här med att dela med sig fick man väl ändå lära sig redan på dagis. – Alla får vara med och leka! -Inte kasta sand på varandra!!

Är det PÅ RIKTIGT den mörkare färgen på huden och den eventuella brytningen du stör dej på ? Åk då för i helvete inte på utlandssemester med knackig engelska och kom hem brunare än ursprungsbefolkningen !!

– Dom tar våra jobb ., Ja för det är säkerligen ”dom” det är fel på när ” dom ” kommer hit och är mer kvalificerade än dig för just Det jobbet DU inte fick !?! 

– Dom tar våra Svenska tjejer och omvänder dom! Hörre Du , Är det så att du blir bortvald så kanske du behöver gå på charmkurs och schnajda till dej lite , odla ett par Rejäla och ta för dej lite istället för att sitta hemma och gnälla ( för det är ju ett manligt attraktivt attribut ) ?

Det är ingen som omvänder nån , Vi kvinnor är fullt kapabla att själva känna efter och välja den vi attraheras av , och skulle det inte bli just DU eller din polare så är det väl knappast ” din konkurrent ” det är fel på , och kanske dax att se över hur du framstår och beter dig ?

– dom håller ihop och bor i stora familjer på områden där bara ” såna ” bor .. ja för när dom kom stod väl inte du med öppen dörr i ditt villaområde och hälsade välkomna med en påse gifflar !?

Det är VI här som placerar ut människor på olika orter och områden , det är faktiskt inte självvalt . Jag tror dom flesta gärna hade valt radhus villa Volvo och en liten gräsplätt om dom kunde , men man får ta vad man får helt enkelt , och kommer man ifrån sämre förhållanden vilket de flesta verkligen gör så är en betonglänga med en närbutik där man faktiskt har möjligheten att köpa ” bröd som hemma ” och byta några fraser på sitt modersmål tryggare och mer hemma än att ständigt vara på sin vakt, bli uttittad eller känna sig ovälkommen .. 

Vad är svensk då ? Och vilken ” svenskhet ” är det du ” tror att du värnar om ”?  Är det surströmmingen som förmodligen mer än halva svenska folket ratar pga bara doften? Är det små grodorna runt midsommar stången som är det svenskaste vi har ? Och på vilket vis är Svenskheten hotad ? Är det rätten att säga neger du slåss för , och varför e det då inte oki att säga svenne till dej ? För MIG är ” svenskhet ” inte ens ett begrepp som finns ..

När jag tänker på Sverige och Mitt ursprung tänker jag på de äldre , på min Mormor och Morfar .. På hur min mormor var en stark ibland lite brysk GoGumma men som alltid ville väl och lagade den underbaraste maten jag visste , bjöd å trugade . Och min älskade Morfar , Hantverkare & Tennsmed, lugn och hjärtlig med gubbkeps och pipa . Inte hade dom velat se barn flyta i land på stränder ? Inte hade dom stått vid gränsen och sagt NejTack!!! Sverige för mig är det gamla , det fina .. Innan allt blev Jag Jag Jag .. Så som det var förr , där man kom som man va och blev man fler kring bordet så drog man dit en stol och delade..  Den här jävla egotrippen med att folk vägrar dela med sig av det man har , att det här är mitt å bara mitt , mina surt förvärvade slantar , det e då fan inte svenskt !!!!  Du har ditt jobb , dina slantar och dina x-antal veckor semester per år pga att vi har det bra här , vi slipper krig svält å helvetet andra dagligen lever i , inte för att du bidragit så satans mkt till samhället i sig att du ska ha en stjärna i himmelen för det .

– jamen dom visar ingen tacksamhet för det dom får .. Hur jävla mkt tacksamhet visar Svensken för det den har å får !?!?! Man gnäller på skatten ( många av oss får tillbaka en slant på ) ,man tar saker för givet och vill bara ha mer och mer .. Vi e förbannat bekväma och bortskämda i det här landet och att i sin tur kräva att andra konstant ska visa tacksamhet efter vårat tycke för något du själv inte anser duger åt dej å dina och du inte skulle nöja dig med är för mig fullständigt vedervärdigt Hyckleri !!

Det är Människor det gäller , och att du lever just här är en jävla slump ingen jävla ” free ride ” genom livet för att ta det du vill ha till varje pris och pissa på andra! 

Man ska fan vara glad för det man har och dela med sig precis det vi vill lära våra barn .. Kommer ni ihåg sången vi fick lära oss som små; 
”Om du har ett äpple vill du dela det med mej , i en äppelmelodi eller vill du ha ditt goda äpple för dej själv och inte få nån melodi ? Dela med sig eller snåla en vanlig fråga får man tåla , om du har ett äpple vill du dela det med mig , eller tar du hela själv?”
Larvigt tycker nån , basic vett tycker nån annan .. Det gör ont i mig att människor sätter sig själva högst , och med vilken rätt ? Vad har DU gjort för att förtjäna allt du fått ? Hur tacksam är du , vad gnäller du om i ditt liv ? Om du sätter dina behov av en ny padda , byta bil eller ditt trista jobb i förhållande till att inte ha mat för dagen ? Inte vara välkommen i din egen stad , inte ens i ditt land? Att stridsfordon rullar ner för din gata , att hotfulla män driver ut dej och familjen mitt i natten på gatan vind för våg och tar allt du har , kanske bränner ner ditt hus ? Får du nån form av perspektiv då ? 

Eller känner du forfarande att; ”det e väl själva fan så kränkt jag känner mig som inte ens får säga negerboll längre” ?! –

Ta dej på riktigt en funderare , tänk om det var du , din 5 åring du i förtvivlan och som sista val satt i en gummi båt i hopp om ett bättre liv .. Ta dej en funderare om du hade valt att stanna kvar på din gata om hela helvetet kollapsade runt omkring dej , bomberna ven , automatvapnen var laddade och alla du känner var antingen bortjagade eller döda..

Det är faktiskt inte en fråga om lyx , ( möjligtvis din lyx du inte vill kompromissa med i så fall ) men det är inte av ” bekvämlighet ” eller ” jag vill ut och se världen ” folk söker sig till vårt vackra land .. 

Vi är lyckligt lottade och vi har fan hur mkt rättigheter som helst i Sverige , men med det kommer också skyldigheter !!! Skyldigheter att värna om varandra , om dom som har det svårt . solidaritet och omtänksamhet !! 

Tacka för det ni har gott folk och dela med er till dom som har mindre.. Hur enkelt som helst!

Over and Out!!”

 
– Ellie Karamelli 

Annonser

En tanke på “GÄSTBLOGGARE: Det här med rasism och främlingsfientlighet

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s