LCHF-fetaostsås

Signaturen ”Anna” frågade efter receptet till fetaostsåsen som jag hade till middagen häromdagen. Det är faktiskt fler som har frågat, även vänner som inte går på LCHF som har smakat den och älskar den, så jag skriver det här!

1 förp fetaost
1 förp Creme Fraiche
1,5 dl matgrädde/vispgrädde
Salt

Häll ner Creme Fraichen i en liten kastrull och ställ den på svag värme på spisen (2-3 på en spis som har till 12, 1-2 på en spis som har till 6). Det ska inte koka! Rör om lite i den med en visp så går det fortare. När den har ”smält” så smular du i fetaosten, häller i grädden och saltar efter smak. Tänk på att osten i sig är ganska salt så ha inte i för mycket salt på en gång, utan smaka av. Sen låter du det stå och vispar emellanåt tills det mesta av fetaosten har smält. Färdig!

Sjukt enkel och snabb sås att göra. Passar allra bäst till kyckling :)

Hoppas att det smakar!

Annonser

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s