Bryta mönster

Att bryta ett starkt invant mönster är svårt för de flesta människor, även mig. Jag har i alltför många års tid oftast bara ätit ett mål mat om dagen, alltid middag. Det är en stor del i mina viktproblem.

Många har lätt att tro att ju mindre mat man äter, desto smalare blir man. Men för er som inte vet om det, så kan jag säga att så är INTE fallet. Man går snarare UPP i vikt av det. Anledningen är att om du bara äter ett mål mat om dagen, så ställer kroppen in sig på svält. Vilket i sin tur gör att när du väl äter, så roffar kroppen åt sig alla fetter och kolhydrater för att ha en reserv. Äter du däremot ofta och mindre portioner, så vet kroppen att den inte svälter, och då förbränner kroppen betydligt mycket mer.

Blev för några veckor sen förvånad när en bekant som också är överviktig berättade att hon hade börjat äta frukost, lunch och middag istället för bara middag. Och på ca 2 månader hade hon gått ner 8 kg, bara pga det! Hon går inte på nån diet, utan äter lite av allt. Känner hon för en kaka så tar hon en kaka liksom. Så kosten är densamma, men oftare.

Jag har på sistone verkligen försökt att äta oftare, men det är inte lätt kan jag säga. Men just nu känner jag mig väldigt stolt och duktig! I början på denna vecka, måndag till onsdag, så åt jag faktiskt två mål. Sen dess fram till nu, så har jag ätit hela 3 mål!! Det behöver inte vara värsta jättelunchen, utan det har vart kanske en skål med flingor och mjölk, eller några knäckemackor. Bara för att hålla magen igång!

Jag hoppas att jag kan vänja mig vid detta mönster och på så sätt bli lite hälsosam. Är för tillfället inte ute efter att rasa i vikt, men vill ha bra förutsättningar för det. Och att äta oftare är ett stoooort steg mot rätt riktning!

Klappar mig själv på huvudet och känner mig stolt, även om det bara har gått några dagar :)

Annonser

Kommentera här!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s